Navigacija
Povej naglas
Novice
 
1. Njegovi tastari
2. Harry Potter in ognjeni kelih
3. Hitch
4. Gospod in gospa Smith
5. Vojna svetov
6. Tašca, da te kap
7. Madagaskar
8. Nebeško kraljestvo
9. Vojna zvezd Epizoda III
10. 40-letni devicnik
11. King Kong
12. Ugani, kdo pride na vecerjo
13. Legenda o Zorru
14. Krog 2
15. Puncka za milijon dolarjev
Top 15 filmov-2005
 
 
 
Napisal Juba(admin)                                                                                                                                12.01.2006
 
 
Napisal Juba(admin)                                                                                                                                12.01.2006
Copyright 2006 Juba. Vse pravice pridržane.

>>Domov
>>Forum
>>Novice
>>Napovedi filmov
>>Ocene filmov
>>Opisi filmov
>>Besedila pesmi
>>Kino spored
>>Knjiga gostov
>>Kontakt
Zanimiva študija o snemanju vsebine z interneta

Študijo so sicer naredili na podrocju glasbe, a bi jo zlahka aplicirali tudi na film: psiholog Adrian North pravi, da downloadanje glasbe z interneta pri uporabnikih v odnosu do glasbe ustvarja apatijo. Filmofil se sprašuje: kaj pa kvaliteta glasbe/filmov? Kaj ni bolj verjetno, da bo apatijo do necesa ustvarila slaba kvaliteta te stvari? Težko bi namrec rekli, da filmska in glasbena industrija množicno promovirata kvaliteto.
Ameriški režiser Robert Altman prejme castnega oskarja

Osemdesetletni ameriški režiser Robert Altman bo po sedmih neuspešnih nominacijah za oskarja naposled prejel castnega oskarja za življenjsko delo, je v sredo v Los Angelesu sporocila ameriška filmska akademija.
"Honorary Award" bodo Altmanu za njegov ustvarjalni opus, s katerim je "navdihoval filmarje in gledalce", izrocili na slavnostni podelitvi oskarjev 5. marca v Hollywoodu.
Kot režiser je bil Altman pred tem nominiran petkrat, in to za filme M.A.S.H, Nashville, Igralec, Kratke zgodbe in Gosford park. Dveh nominacij je bil deležen kot producent, in sicer za filma Nashville in Gosford park - vendar je prav vedno ostal praznih rok.
V svoji dolgi karieri je Altman naredil 86 filmov, produciral jih je 39, zraven je napisal še 37 scenarijev.